Vægttab, alkohol og dårlige vaner

Få hjælp til at ændre dårlige vaner, som afhængighed eller spisemønster, og vægttab.

Lær at hold af din krop så den er sund og stærk. Vore krop er vores redskab og det er rigtig vigtigt hvordan vi har det med os selv og den krop vi er i.

Vi kan have det meget forskellig med vores krop men nu mere vi er i overensstemmelse med den nu bedre har vi det både fysisk og psykisk. Som en måde at dulme eller aflede de signaler kroppen kommer med skaber vi ofte dårlige vaner der slider på og tager af vores helbred og i værste fald forkorter vores liv. Undersøgelser har vist at næsten 3000 mennesker dør af alkoholrelaterede sygdomme om året i Danmark hvilket er uhyggeligt højt. Og selvom dødeligheden på overvægt er faldet de sidste 40 år er disse tal også skræmmende. Derfor er det så vigtigt at vi ændrer på vores dårlige vaner.

Dårlige vaner
Tit skaber vi spisemønstre eller vaner som er skadelige for os som f.eks. spiser for meget slik junkfood eller drikker for meget alkohol eller kaffe. Mange af de vaner vi har er også forbundet med tankemønstre eller følelsesmæssige reaktionsmønstre. Det kan f.eks. være følelser som skyld og skam der holder os fast i et bestemt mønster der helt ubevidst gentager sig og som vedligeholdes af en skyld betonet adfærd. Det vil sige, at når vi ændre vores tankemønster og de følelsesmæssige lag der ligger under de dårlige vaner ophæves den. Dette har jeg set gentagne gange i mit arbejde med mennesker. Det terapeutiske arbejde er at bevidstgøre og ændre de tankemønstre der kredser om den vane man gerne vil ændre. Desuden benyttes der emotionel terapi med hypnose teknikker til at ophæve de følelsesmæssige mønstre der ellers fastholder vanen/misbruget.

Det kan være temmelig underligt at opleve at det der måske var noget man havde behov for at spise eller drikke over en længer periode ligesom kan forsvinde efter de underliggende følelser er forløst men det er det der sker for langt de fleste. Desuden bliver det tydeligt, hvor destruktivt dette mønster har været både for en selv, men også for de relationer man har. Det er en kæmpe gave til sig selv og sine omgivelser at få bearbejdet og ændret.

Alkohol
Mange af de klienter der kommer til mig med et alkoholproblem vil gerne bare kunne drikke et enkelt glas i ny og næ og det er også muligt at få skruet ned for trangen. Når det følelsesmæssige omkring mønsteret bearbejdes, aftager behovet for det, men det bedste er at opgive det helt. Hvis der har været installeret en afhængighed i underbevidstheden og den har været gentaget mange gange kan afhængigheden let vækkes igen. Gevinsten i at være alkoholfri er dog så fantastisk stor idet ens troværdighed bygges op på ny man er mere til stede og klar hvilket styrker relationer med andre, ens søvn bliver bedre og kroppen afgiftes og får mulighed for at skabe sundhed og balance.

Vægttab

Hvis du således ønsker et vægttab er det vigtigt først og fremmest at se på dit spisemønstre og det tankemønstre der ligger bag de ekstra kg. Det er gavnligt at afklare hvorfor det er vigtigt at tabe sig og hvad der kunne være rart at opnår med et vægttab. I terapien med vægttab benyttes der således både mental og emotionel terapi. Det vil sige at vi taler om tankemønstre og i den emotionelle terapi benytter jeg hypnose som forløsningsredskab.

Den bedste vej igennem det er at få underbevidstheden med på opgaven for når underbevidstheden og bevidstheden samarbejder går vi lige mod målet. Det kan i den sammenhæng også være godt at have et klart billede af hvordan man gerne vil have det med sin krop. Det vil sige lærer at elske sin krop og gøre den til din samarbejdspartner i processen frem for modstander. Vores krop er vores redskab og en utrolig mekanisme der giver os så meget glæde og nydelse. Den er så meget andet end udseende selvom vi tillægger den del en stor værdi.

Omvendt er det vigtigt at føle sig hjemme i sin egen krop og det kan være svært hvis man f.eks. i mange år har haft en størrelse og så man pludselig ændres markant. Overgangsalderen med hormonelle forandringer kan også spille ind og kan forårsage en vægtøgning. Til det vil jeg som regel anbefale en kombinationsbehandling med min emotionelle og mentale terapi sammen med Bioresonans som du også kan læse om på denne hjemmeside.

Kontakt mig for at høre mere