Depression

Mange oplever depression. Enten er det noget, som de har kæmpet med igennem livet eller også er det noget de oplever efter en længere periode med stress.

Symptomerne ved depression kan deles ind i fire grupper:

  1. De følelsesmæssige symptomer, som udgør kernen og kan karakteriseres ved tristhed og svært ved at finde glæden i noget og lavt selvværd.
  2. De tankemæssige symptomer, der viser sig ved et negativt tankemønster og ofte med en selvopfatte om at være svag, hjælpeløs og uduelig. Koncentrationsbesvær og dårlig hukommelse er også påfaldende.
  3. Adfærdssymptomer kommer ofte til udtryk ved en trist ansigtsudtryk og en tung kropsholdning, langsom tale og svar i enstavelsesord.
  4. Kropslige symptomer kan være en manglende lyst til mad og sex. Sværere depressioner kan også medføre uregelmæssig søvn på trods af en lyst til at sove mere.

Ved depression er det således som om energien i kroppen stagnerer og alt begynder at køre langsommere. Det er med til, at der er mere aktivitet i det mere basale neuro-netværk. Hjernen hopper nærmest ind en lukket gyde, hvor den kun ser begrænsninger. Derfor er hypnose mod depression et oplagt redskab.

Kontakt mig for at høre mere

Behandling 
Hypnose og depression er en god kombination da det er muligt at frigive de følelser, der holder mønstret fast. Jeg har udviklet min  egen terapiform som jeg kalder den emotionelle terapi hvori jeg benytter forskellige hypnoseteknikker og andre interventioner til at frigive låste følelser der sidder i sindet og i kroppen.  Det frigiver ofte en del energi i sig selv og aktiverer glædeshormonerne i hjernen. Det opleves ofte som et løft, hvor alt ser lysere ud. Ligeledes øges fokus på egne ressourcer og styrker, så selvværdet stiger.

På det mentale plan giver jeg forskellige kognitive øvelser, som jeg indarbejder i den emotionelle terapi, så virkningen fremskyndes. Hvis søvnen er et problem, kan jeg ligeledes regulere det med hypnosen. Og lysten til livet, mad mm. kommer gradvist tilbage.

Ved behandlingen af depression benytter jeg desuden en PEMF madras, som har et depressionsprogram installeret, der er med til at hæve energien i kroppen. Du kan læse mere om PEMF her.

Ligesom med alt andet behandling og terapi kan resultatet variere fra person til person.