Psykolog stress København

Stress er nærmest en folkesygdom, som de fleste kender til. Det kan komme til udtryk på forskellig vis. Fx som hovedpine, hjertebanken, uro i kroppen, anspændthed, søvnløshed, tankemylder, hukommelsesbesvær mm. Hvis disse mønstre får rigtig fat videreudvikler stressen sig til angst og depression. Derfor er det vigtigt at tage stress symptomerne i opløbet. 

Ofte kommer symptomerne snigende over en længere periode, hvor man af forskellige årsager har været presset. Bag ved stressen ligger ofte et negativt tankemønster, som har været med til at presse en udover grænsen i den pågældende periode. Når et bestemt tankemønster er aktiveret i længere tid, skaber det dybere spor i vores neuro-netværk i hjernen. Dette spor fastholdes af de følelser, som er knyttet til tankemønstret.

Symptomer

Hvis vi f.eks. ser på hovedpine og anspændthed så igangsættes det ofte via forskellige tankemønstre der fastholdes. Vi har utrolig mange tanker der gentages hver dag og tanker sætter gang i vores følelser og vores følelser kan sætte sig i kroppen som anspændthed og hovedpine. Vores tanker og mentale energi hænger således sammen med vores fysik. Når vi ikke er centeret i os selv er det at vi oplever uro i kroppen og tankemylder. Denne proces opstår ofte af negative tankemønstre og tankespind omkring ens egen utilstrækkelighed i sig selv og i relationer med andre. Denne tendens udspringer af et dårligt selvværd eller en selvtillid der måske aldrig har været særlig stærk eller er blevet udhulet med tiden af gentagende negative tanker. Et lavt selvværd og en dårlig selvtillid er således grobunden for uro i kroppen tankemylder der føre til stress. Det kan derfor være meget gavntligt at tage disse symptomer i opløbet så stresymptomer ikke eskalere til søvnløshed hukommelsesbesvær eller hjertebanken mm.

Stressymptomer og stressbehandling København

Når jeg foretager stressbehandling, går jeg derfor ind og arbejder med både de følelser og tankemønstre, som stressmønstret er bygget op omkring. Først og fremmest bruger jeg hypnose som et redskab til at frigive nogle af de følelser, der fastholder mønstret. Derudover giver jeg nogle øvelser og redskaber, som kan hjælpe med at ændre tankemønstret. Disse øvelser arbejder sammen med hypnosen, så hvis du føler dig presset i en situation, har du redskaber til at afbalancere dig selv igen. Erfaring viser, at jo mere denne proces aktiveres jo hurtigere ændres stressmønstret sig i personligheden.

Stressbehandling med hypnose er i sig selv normalt meget afstressende, og du kan ofte mærke, at du efterfølgende hviler i din krop på en helt anden måde. Desuden kan hypnosen frigive en masse anspændt energi, som tit giver sindet et løft. Derfor oplever mange af mine klienter gerne en følelse af at være høj efter hypnose.

Autoriseret behandling
Da jeg er autoriseret psykolog, kan du ofte få din arbejdsgiver til at betale et forløb hos mig. Det fremmer din genoptagelse af arbejdet markant. Det er under alle omstændigheder en god investering i dit eget helbred, glæde og overskud.

Mange af de øvelser jeg giver dig i forløbet, kan du have glæde af resten af dit liv, da det bliver en måde, hvormed du kan regulere dig selv og skabe balance i krop og sind senere hen i livet om nødvendigt.

Min Psykolog og hypnose praksis ligger i København, ydre Østerbro tæt på Hellerup station faktisk kun 5 minutters gang fra Hellerup station. Der er også gratis parkering på vejen. Det er således let at komme hertil, men hvis du foretrækker en online session kræver det blot, at du er et roligt sted med høretelefoner på, så kan jeg tilbyde dig terapien i dine egne omgivelser.

Kontakt mig for at høre mere